Blog

Iedere tuin kun je zien als een klein stukje natuur. Oasemeisje laat de natuur in de tuin mee-tuinieren, maar stuurt wel proces wel een beetje bij. In de blogs vind je ervaringen, tips en inspiratie. Haal eruit wat jou aanspreekt. 

Enthousiaste planten

Oasemeisje houdt van enthousiaste planten. Enthousiaste planten zijn krachtige, gezonde planten. Ze zien er mooi en weelderig uit, groeien goed, bloeien vaak prachtig en vermeerderen zich gemakkelijk. Waarom hebben ze dan zo'n  slechte reputatie?

Lees meer »

Wondere wezens in je tuin

Schrik jij ook van de afname van biodiversiteit? Ga dan eens grasduinen in je eigen tuin. Misschien wonen er wel meer prachtige en bijzondere beestjes dan je denkt. 

Lees meer »

Cadeautjes van de natuur

Maak in je tuin meer gebruik van de natuur. Ze zaait cadeautjes voor jou, voor hommels en andere dieren. Maakt ze het te bont, dan stuur je gewoon een beetje bij.

Lees meer »

Bloesemboog: iedere maand iets bloeiends

In het vroege voorjaar en het najaar bloeien er niet zo veel bloemen. En veel gekweekte bloemen bieden bovendien geen nectar of stuifmeel. Help hommels en bijen jaarrond met bloemen waar echt iets voor ze te halen valt.

Lees meer »

Lekker doen: Bosplantsoen!

De winter is een prima tijd om bomen en heesters te planten. Tenminste, zo lang het niet vriest. Ga voor bomen en heesters met kluit. Of zelfs kale wortels. Ze zijn leuk, veelzijdig en goedkoop!

Lees meer »

Les van de natuur over bodemwater

Meestal weet je wel of de bodem waarop je tuiniert vochtig is of droog. Maar weet je ook waar het water in de bodem vandaan komt? Oasemeisje sprak met iemand die hier veel over weet. En leerde de kracht van kwelwater kennen.

Lees meer »